Головна

Про коледж

Новини

Абітурієнту

Студенту

Навчальна частина

Освітня діяльність

Контакти

Новини
Четвер, 25 січня 2024 17:47

Педагогічний семінар "Ефективне використання програмних засобів у педагогічній діяльності".

25 січня 2024 року в Білгород-Дністровському фаховому коледжі природокористування, будівництва та комп'ютерних технологій відбувся педагогічний семінар на тему "Ефективне використання програмних засобів у педагогічній діяльності". Семінар був організований навчально-методичною лабораторією коледжу та спрямований на підвищення професійної компетентності викладачів.

У ході семінару було презентовано YouTube канал Навчально-методичної лабораторії Коледжу, де будуть розміщуватися відеоматеріали з актуальних питань педагогіки та методики. Також було розглянуто корисні «дрібниці» для полегшення роботи викладача.

Особливу увагу було приділено створенню та редагуванню відео за допомогою програми MOVAVI, яка дозволяє легко і швидко обробляти відео, додавати ефекти, музику, титри та інші елементи. Викладачам було продемонстровано приклади використання відео у навчальному процесі та надано рекомендації щодо їх створення.

Значна частина семінару була присвячена інтерактивним методам навчання, які сприяють активному залученню студентів до навчальної діяльності. Викладачам було запропоновано ознайомитися з такими онлайн-сервісами, як Learningapps.org, Wordwall.net, створення Mind Map – за допомогою Coggle та Canva, Quizizz.com. За допомогою цих сервісів можна створювати різноманітні інтерактивні завдання, ігри, карти пам'яті, тести тощо. Викладачам було продемонстровано приклади таких завдань та їх можливостей для контролю та оцінювання знань студентів.

Семінар було завершено обговоренням питань та обміном досвідом між учасниками. Всі присутні отримали корисні посилання та матеріали семінару. Семінар було оцінено викладачами як корисний та цікавий.

ф1

ф2

ф3

ф4

ф5

ф6

Прочитано 59 разів