Головна

Про коледж

Новини

Абітурієнту

Студенту

Навчальна частина

Освітня діяльність

Контакти

Новини
Четвер, 26 жовтня 2023 17:45

Конференція у Бережанах

СВІТОВІ ІННОВАЦІЇ В НАВЧАЛЬНОМУ ПРОЦЕСІ З ОБГОВОРЕННЯМ НА МІЖНАРОДНІЙ КОНФЕРЕНЦІЇ У БЕРЕЖАНАХ

18.10.2023 р. пройшла VII Міжнародна науково-практична конференція «Сталий розвиток аграрної сфери: інженерно-економічне забезпечення» у роботі якої прийняли участь викладачі (Жигулін О. А., Пономаренко Н. В., Тітяпкин С. С.) і студенти-члени наукового гуртка «Креативне мислення» (Анна Овчаренко, Анна Лисенко, Владислав Руснак, Ганна Беженар, Дар’я Тимошенко, Єлизавета Платонова, Євген Нікулеску, Ірина Костюк, Наталія Сєвєрновська, Петро Чебан, Тетяна Кожухар, Любов Сакара, Олександр Бортнік, Тетяна Іванова).

Ж1

 

Особливий інтерес учасників із Чехії, Польщі й провідних університетів України (Київ, Одеса, Хмельницький, Поділля, Львів, Харків, Ніжин) викликали світові інновації, які вивчають у коледжі та впроваджують на підприємствах й у ВУЗах Одеси та області через дослідження інфраструктури ринку товарів і послуг його студенти й викладачі (практика в Німеччині, відрядження в Болгарії, Румунії), а також опановуючи ресурси штучного інтелекту.

Існує інноваційний продукт - EcoGrow+ (Екологічне зростання) агрофірми Сталий урожай з Канади, яка пропонує поліпшене насіння для любих погодних умов, добрива з поступовим вивільненням, вбудований захист від шкідників і точне дозування. Його впроваджують агрофірми ДП Світанок і Нова Царичанка-1 (м. Білгород-Дністровський Одеської області);

Агротрейдер: GreenHarvest (Зелений урожай) Колумбія дає можливість споживачам стежити за походженням продукту через блокчейн-технології, що забезпечує прозорість та достовірність інформації про продукцію. Дану інновацію, а також перелік інших з використанням органічної соняшникової олії впроваджує ПП Аккерманзернопром Україна. Після введення в експлуатацію у грудні 2023 року олійного заводу, на підприємстві планується впровадити досвід у сфері брендингу й продуктової пропозиції наступних органічних агротрейдерів світу: Агротрейдер Органічно-олійна насолода США: виробництво смакових добавок для гурманів;  Біо-соняшникова елегантність Франція: олія для ексклюзивних ресторанів та кулінарних подій; Інновації з сонячною олією Нідерланди: екологічні упаковки для соняшникової олії;  Сонячне сяйво на біофермі Італія: соняшниковий мед та органічна олія для гурманів; Нутрицевтики для зеленого життя Канада: біоактивні добавки на основі органічної олії для покращення здоров’я; Органічна сольова краса Австралія: органічна косметика та масажні масла;  Сонячно сяйвові агротехнічні рішення Індія: екологічно чисті технології для фермерів та аграріїв. Аккерманзернопром планує виводити на ринок нові продуктові пропозиції з індивідуальним привабливим брендуванням.

Виробник пластикових вікон ПП Морозов Одеса у рамках антикризової й інформаційної концепції впроваджує світовий досвід фірм: VELUX (Данія) – Мансардні вікна із вбудованими сонячними панелями; REHAU (Німеччина).- Вікна із вбудованою системою вентиляції; Crystal Windows (США) (Кришталево прозорі - вікна) - Впровадження роботизованого виробництва, коли вікна закалюють у ванні з розплавленою ртуттю, після чого вони самоочищаються під впливом Сонця і стають кришталево прозорі; Декенінк (Бельгія): екологічно чисті матеріали (дерево); Schüco (Німеччина)– керовані розумні жалюзі; Smart glass, Китай - Розумне скління. Клієнти можуть керувати прозорістю за допомогою смартфона або пульта дистанційного керування. ПП Морозов (Пластикові вікна від морозів) планує розширити брендовий спектр з тепло забезпечення на інші перелічені вище споживчі якості.

Кафедра Готельно-ресторанного бізнесу ОНТУ впровадила в навчальний процес інновації фірм: роботи-портьє, з доставки багажу, прибирання номерів та роботи-офіціанти в компанії Henn-na Hotel (Японія),  розпізнавання обличчя для прискорення реєстрації гостей Aria Resort & Casino (США) у готелі; розумні підказки для офіціантів та стеження за процесами готування Arzak (Іспанія), боулінг або гольф прямо за столом ресторану, сканування QR-коду на столі, замовлення й оплата їжі зі смартфонів, дрони для доставки страв до столиків гостей (Австралія), підсилення апетиту через молекулярну гастрономію й розпилення ароматів під столом у ресторані Alinea (США);

Кафедра Інформаційних технологій та кібернетики ОНТУ впроваджує у навчальний процес інновації: високоавтоматизовані системи для керування хмарними обчислювальними потоками Amazon Web Services (AWS), високопродуктивні дата-центри Google (США), швидке моделювання брендового одягу Zara (Іспанія), прискорення обробки та аналізу великого обсягу даних через технології штучного інтелекту й машинного навчання Google (США), алгоритми машинного навчання для аналізу музичних уподобань клієнтів Spotify (Швеція), блокчейн-технологія для забезпечення миттєвих та дешевих трансферів грошей між країнами Revolut (Велика Британія), розподілені обчислювальні сервери для підвищення продуктивності геймінгових платформ Tencent (Китай) на ІТ-підприємстві.

Результати даної роботи було високо оцінено з виданням його учасникам сертифікатів і грамот.

Ж2

Ж3

Дослідницька й практична активність у Білгород-Дністровському Фаховому коледжі природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій дозволяє вести навчальний оф-лайн процес на високому рівні завдяки постійного видавництва навчальних посібників, які містять кращі світові інновації.

Марина БОЦАН

Прочитано 262 разів