Головна

Про коледж

Новини

Абітурієнту

Студенту

Навчальна частина

Освітня діяльність

Контакти

Новини
П'ятниця, 15 вересня 2023 12:02

День рятівника

12 вересня 2008 Президент України своїм указом скасував День працівників цивільного захисту, натомість встановивши День рятівника. Свято є не лише професійним, оскільки його відмічають також  громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.12 вересня 2008 Президент України своїм указом скасував День працівників цивільного захисту, натомість встановивши День рятівника. Свято є не лише професійним, оскільки його відмічають також  громадяни, які внесли свій внесок у справу ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, захисту життя і здоров'я людей.

 

" Головне завдання Служби порятунку виходить із самої назви – рятувати життя."

 

А девіз рятувальників: «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» у повній мірі розкриває суть повсякденної діяльності кожного, хто присвятив своє життя захисту людини від руйнівної стихії вогню чи інших природних та техногенних факторів.

Рятувальники попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків. І це далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби. З якими тільки негараздами не звертаються по телефону 101.Рятувальники попереджають та ліквідують пожежі, аварії та катастрофи, знешкоджують боєприпаси, рятують людей на воді, виносять з вогню, дістають з-під уламків. І це далеко не повний перелік завдань оперативно-рятувальної служби. З якими тільки негараздами не звертаються по телефону 101.

Професія пожежного-рятувальника, безумовно, одна з найнебезпечніших. Адже це робота в екстремальних ситуаціях, пов’язаних з ризиком для  життя, це величезна  відповідальність за інших людей.

В екстремальних ситуаціях їм необхідно оцінити ситуацію, прийняти правильне рішення і при цьому мати адекватну поведінку.

З 22 лютого 2022 року з початком повномаштабного вторгнення російської федерації на нашу територію перед рятувальниками постала ще онда задача – ліквідація наслідків обстрілів.

 

Трьом надзвичайникам Білгород-Дністровщини вручені Міністром внутрішніх справ України державні нагороди:Трьом надзвичайникам Білгород-Дністровщини вручені Міністром внутрішніх справ України державні нагороди:

Лісовий Олександр Дмитрович – полковник служби цивільного захисту

Гуйва Констянтин Миколойович – підполковник служби цивільного захисту

Юрковський Віктор Вікторович – молодший сержант служби цивільного захисту

ф1

 

13 вересня в стінах БДФКПБКТ була проведена відкрита виховна година в групах БГ – 41, Ар – 31, Ар – 21 до Дня рятувальника. На цю зустріч був запрошений рятувальник Юрковський Віктор Вікторович. Він був відзначений орденом «За мужність» III ступеню.

ф2

ф3

ф8

ф4

ф5

ф6

ф7

Прочитано 172 разів