Головна

Про коледж

Новини

Абітурієнту

Студенту

Навчальна частина

Освітня діяльність

Контакти

Новини
Середа, 14 червня 2023 12:43

Кабінет безпеки коледжу

У коледжі відкрито Клас безпеки для навичок з безпечного оф-лайн навчання

Для гармонійного повного переходу коледжу у 2023-2024 навчальному році на форму «оф-лайн» навчання відкрито Клас безпеки, де усіх студентів ознайомлюють з першочерговими заходами безпеки під час надзвичайних ситуацій військового стану.

кб 1
Вправи на координацію рухів у захисних костюмах.

Інтеграція знань і навичок з безпеки важлива під час військового стану. Новою формою комплексного вирішення проблеми є відкриття у закладах освіти Класів безпеки, у яких навчають засобам пожежної й мінної безпеки, психологічної релаксації, надання домедичної допомоги, наочному комплексному вирішенню проблем безпеки життєдіяльності під час війни в Україні.

Заняття проводить доктор економічних наук, кандидат технічних наук з охорони праці й пожежної безпеки Жигулін Олександр Андрійович по найсучаснішим методикам, описаним у власних посібниках 2023 року.

кб 2

Клас безпеки містить зони «Пожежної безпеки», «Мінної безпеки», «Домедичної допомоги», «Безпеки життєдіяльності», «Психологічного розвантаження», «Ігрову» та «Відео-демонстрації».

кб 3

У даних зонах Класу безпеки студенти вчяться користуватися засобами захисту, надавати домедичну допомогу, діяти при знаходженні вибухового пристрою, робити вправи на психологічне розвантаження тощо.

Закріплення навичок безпеки проводиться через відео-демонстрацію подій в реальних надзвичайних ситуаціях, коли від своєчасних дій залежить життя людини.

кб 4

Клас безпеки, окрім інструктування на виконання першочергових заходів безпеки у надзвичайних ситуаціях, планується використовувати також для програмного вивчення дисциплін «Основи охорони праці», «Охорона праці у будівництві», «Охорона праці у галузі – агрономія, архітектура, менеджмент, фінанси, банківська справа й страхування, комп’ютерна інженерія, інженерія програмного забезпечення, геодезія й землеустрій, екологія».

На практичних і лабораторних заняттях студенти будуть експериментально досліджувати вплив небезпечних і шкідливих факторів на життєдіяльність людини, що суттєво підвищить ефективність дій у надзвичайних ситуаціях.

Отже, окрім двох надійних і повністю укомплектованих укриттів у коледжі відкрито професійний Клас безпеки для можливості надання якісних послуг без погрози для життя й здоров’я учасників освітнього процесу.

 

 

Прочитано 386 разів