Головна

Про коледж

Новини

Абітурієнту

Студенту

Навчальна частина

Освітня діяльність

Контакти

Новини
Понеділок, 07 листопада 2022 10:12

Участь в конференції

4 листопада 2022 року викладачі й студенти коледжу прийняли участь у Всеукраїнській студентській науково-практичній конференції «Актуальні питання розвитку аграрних, технічних та еколого-соціально-економічних сфер», яка відбулася у Бережанському агротехнічному інституті Тернопільської області.

Студенти відділення Менеджменту та комп’ютерних технологій Єрошенко П.С., Граматіна В. В., Роззувайло А. В. на пленарному засіданні доповідали «Готельно-ресторанний бізнес під час економічних, санітарних і політичних кризових явищ», а відділення Природокористування Міряков Є. В, Скорик Д. А., Короїд П. П. - «Інклюзивний розвиток агробізнесу в Україні під час глобальної кризи».

З привітальним словом до учасників звернувся співорганізатор конференції, завідувач відділенням Менеджменту та інформаційних технологій Білгород-Дністровського коледжу природокористування, будівництва та комп’ютерних технологій, доктор економічних наук, доцент Жигулін Олександр Андрійович.

07 11 22 conferencejigulin

Він привітав учасників конференції з усієї України, які у складні часи збройного конфлікту між Україною та Росією займаються наукою для формування стратегії відновлення країни.

Як представник Наукової школи професора Гудзинського Олексія Дмитровича (7 докторів, 50 кандидатів наук), він навів крилату тезу наставника «Не люди заради розвитку виробництва, а виробництво заради розвитку людей». Ця Нова філософія мислення дозволяє науковцям наразі зрозуміти сучасність і побудувати алгоритм дій на перспективу.

Зазначив, що не треба звинувачувати ЄС за не таке активне, як це роблять українці, входження у Новий світ рівних можливостей. До громадян України нова людиноцентрична філософія мислення дійшла через розбомблені дома й міста, а до них ще тільки доходить через холодну зиму й зростання цін на продовольство.

Народження Нової України науковець бачить у хвилі стихійної інклюзивної взаємодопомоги під час війни. Сільськогосподарські товаровиробники 70 років не кооперувалися, а зараз об’єднуються для перемоги над обставинами. І перемагають. На попередній жовтневій конференції доповідалося, як об’єднані виробники органічної продукції заробили на Одещині по 60-70 млн грн чистого прибутку за дев’ять кризових місяців 2022 року.

Доповідач наголосив, що Нова філософія мислення проявлена у виступах на конференції студентів коледжу через високорентабельне «органічне землеробство», «диверсифікацію у еко-сферу», «креативне сільське господарство», «інклюзивний готель і ресторан», «агро-еко-туризм до країн ЄС» та інші прояви людиноцентризму.

Саме за людиноцентризм і рівні можливості розвитку українці виборюють незалежність, переживають тимчасові труднощі й вже сьогодні вибудовують майбутнє.

Конференція пройшла на високому науковому рівні. Її організатор, д.е.н., професор Судомир Світлана Михайлівна, зазначила, що у Бережанах підтримують концепцію наукової школи професора Гудзинського О.Д. «Не люди заради розвитку виробництва, а виробництво заради розвитку людей» і активно формують у свідомості студентів Нову людиноцентричну філософію мислення.

На фото члени наукового гуртка «Креативне мислення» обговорюють з керівником д.е.н. Жигуліним О. А. виступ на конференції.

На Одещині впровадження у свідомість молоді людиноцентричної філософії мислення реалізується на щорічних конкурсах стартапів «Мій перший бізнес». Даний рух активно підтримує Обласна навчально-методична комісія, яка вважає його дієвим проявом якості навчання.

07 11 22 conference stud07 11 22 certif

Жигуліну О.А., як активному члену конкурсної комісії, видано сертифікат на проведення експертизи бізнес-проєктів з урахуванням Нової для України філософії мислення «Не люди заради розвитку виробництва, а виробництво заради розвитку людей».

 

Прочитано 312 разів