Версія для друку
Четвер, 11 травня 2023 15:45

Практика в Німеччині

2 травня 2023 року 37 студентів аграрних фахових коледжів вирушили на піврічну практику за кордон, а саме – на фермерські господарства півдня Німеччини.

Це стало можливим завдяки співпраці Науково-методичного центру ВФПО та Асоціації Аграр Контакт Інтернаціонал (АКІ) в рамках німецько-українського проєкту «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України».

Відбір студентів для проходження практики в Німеччині розпочався на початку освітнього процесу 2022 року. Цьогоріч виявили бажання практикуватися за кордоном 67 студентів.

До фінального конкурсного відбору і самої практики дійшли найуспішніші та найцілеспрямованіші студенти різних аграрних спеціальностей з 7 фахових коледжів України.

Від нашого коледжу вирушили студенти групи Аг-31 Бойченко Богдан та Тріков Максим, а також групи  Е-31 Стоянова Дар'я та Іващенко Олена.

Це унікальна можливість для молодих людей отримати знання та вміння у майбутній професії, щоб потім застосовувати їх на Батьківщині. При цьому вдосконалити знання мови, спілкуючись безпосередньо в мовному середовищі та познайомитися з культурою Німеччини.

Поряд із нашими студентами на практику прибула група із Кенії. Молодь відразу порозумілася. Це було чудовою нагодою налагодити міжкультурні зв’язки.

До того ж, студенти-практиканти у вільний час мають можливість здійснювати екскурсії підприємствами Німеччини та милуватись її краєвидами.

Зичимо нашим студентам успішного проходження практики та бажаємо повернутися до рідних коледжів та домівок з багатим багажем знань.

ЗА МАТЕРІАЛОМ НАУКОВО-МЕТОДИЧНОГО ЦЕНТРУ ВИЩОЇ ТА ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ

Прочитано 556 разів